Regulamin


Regulamin sklepu internetowego globeo.pl oraz polityka prywatności

1.     Informacje ogólne:
1.1.  Sklep internetowy globeo.pl jest prowadzony przez firmę:

GRUPA 18 Filip Bartkowiak         
ul. Ratajczaka 18
61-815 Poznań

NIP: 7811818991
REGON: 301426588
wpis do Ewidencji Działalności Gospodarczej: www.firma.gov.pl


1.2 Kontakt i postąepowanie reklamacyjne:
GRUPA 18 Filip Bartkowiak, ul. Ratajczaka 1861-815 Poznań
e-mail: info@globeo.pl
Tel. 61 855 10 86


1.3 Numer rachunku bankowego:

54 2490 0005 0000 4510 6510 9264
Alior Bank S.A.

 

1.4.  Sprzedaż towarów jest prowadzona za pośrednictwem strony internetowej www.globeo.pl

1.5.  Osoby fizyczne lub firmy dokonujące zakupów za pośrednictwem stron internetowych sklepu globeo.pl występują w dalszej części regulaminu pod nazwą Kupujący.

1.6.  Przez Dostawcę rozumie się Pocztę Polską lub inną firmę kurierską realizującą dostawę zamówionych produktów.

1.7.  Regulamin reguluje zasady dokonywania transakcji kupna w sklepie internetowym.

 

2.     Zamówienia:

2.1.  Zamówienia można składać przez 24 h na dobę przez cały rok i są one przyjmowane za pomocą formularza do zamówień na stronie internetowej.

2.2.  Warunkiem przyjęcia zamówienia do realizacji jest prawidłowe wypełnienie formularza. Nieprawidłowo wypełnione formularze nie będą rozpatrywane.

2.3.  Zamówienia z adresem wysyłki poza granicę Polski nie są realizowane. W celu zamówienia z wysyłką międzynarodową prosimy o kontakt mailowy.

2.4. Poprzez wypełnienie formularza zamówienia Kupujący oświadcza, iż zapoznał się z treścią niniejszego Regulaminu i ją akceptuje w całości.

2.5. Poprzez wypełnienie formularza zamówienia Kupujący wyraża zgodę na wykorzystanie i przetwarzanie jego danych osobowych w celu wykonania zamówienia jak również do celów informacyjno – promocyjnych związanych z działalnością firmy GRUPA 18 Filip Bartkowiak.

2.6.  Jeśli Kupujący nie wyraża zgody na wykorzystywanie jego danych osobowych do celów informacyjno - promocyjnych może przesłać na adres e-mailowy sklepu (info@globeo.pl) stosowne zastrzeżenie. Do momentu otrzymania stosownego zastrzeżenia uznaje się, że klient wyraża zgodę na otrzymywanie materiałów informacyjnych lub promocyjnych.

2.7. Wszelkie dodatkowe sugestie Kupującego zawarte w części "uwagi" formularza zamówienia są jedynie sugestią Kupującego np. co do parametrów realizacji zamówienia, nieobligatoryjną dla Sprzedającego.

2.8.Sprzedający zastrzega sobie prawo odmowy realizacji zamówienia bez podania przyczyny, a w szczególności w przypadku wątpliwości co do wiarygodności Kupującego.

 

3.     Produkty:

3.1.  Zamieszczona na stronach internetowych sklepu globeo.pl oferta i ceny nie stanowią oferty w rozumieniu art. 61 Kodeksu Cywilnego i są jedynie zaproszeniem do składania ofert w rozumieniu art. 71 Kodeksu Cywilnego.

3.2. Wszystkie ceny podane na stronach internetowych sklepu globeo.pl są cenami brutto w złotych polskich i zawierają podatek VAT.

3.3.  Oferta w sklepie internetowym nie pokrywa się z całą ofertą w księgarni stacjonarnej przy ul. Ratajczaka 18 w Poznaniu. W razie pytań co do dostępności innych pozycji prosimy o kontakt: info@globeo.pl, Tel. 61 855 10 86.

3.4. Koszty dostawy zostaną uwzględnione w cenach towarów proporcjonalnie do ich wartości. 

 

4.     Realizacja zamówień:

4.1.  Czas realizacji zamówienia (liczony w dniach roboczych) biegnie:

4.1.1.  dla przesyłek pobraniowych od momentu skutecznego złożenia zamówienia poprzez naciśnięcie przycisku potwierdź zakup

4.1.2.  dla przesyłek opłacanych przelewem lub za pomocą systemu PayU od momentu zaksięgowania wpłaty na rachunku bankowym Sprzedawcy

 

5.     Dostawa:

5.1.  Produkty zamówione w sklepie internetowym globeo.pl przekazywane są do Dostawcy zgodnie z informacją o dostępności przy produkcie (licząc od dnia przyjęcia realizacji zamówienia). W przypadku zamówień zweryfikowanych po godzinie 13:00 czas realizacji liczony jest od następnego dnia roboczego.

5.2. W przypadku odbioru osobistego w księgarni stacjonarnej przy ul. Ratajczaka 18 w Poznaniu produkt będzie odłożony bezpośrednio po złożeniu zamówienia i gotowy do odbioru w godzinach otwarcia sklepu. Kupujący zostanie poinformowany mailowo o możliwości odbioru towaru.

5.3.  Jeśli zamawiane jest kilka produktów o różnym czasie realizacji, wysyłka następuje po skompletowaniu całego zamówienia.

5.4. W przypadku powrotu produktów do Sprzedającego, niezależnie od powodów: niepodjęcie przesyłki w terminie, błędny adres, braku awizo w skrzynce, Kupujący może powtórnie otrzymać produkty na adres wskazany w zamówieniu lub inny ustalony drogą e-mailową lub telefonicznie. W tym wypadku koszty wykonanego zwrotu i ponownej wysyłki produktów uiszcza Kupujący.

5.5.  Sprzedający dokłada wszelkich starań, aby produkty na stronie globeo.pl odzwierciedlały stan faktyczny w księgarni stacjonarnej.

5.6. W razie niezgodności informacji na stronach internetowych sklepu globeo.pl ze stanem faktycznym wpływającym na czas realizacji zamówienia, klient zostanie o powyższym niezwłocznie powiadomiony drogą e-mailową lub telefonicznie w celu potwierdzenia nowych parametrów zamówienia np. terminu wysyłki lub składu zamówienia.

5.7.  Dowód zakupu wysyłany jest do Kupującego wraz z zamówieniem.



6.     Odstąpienie od umowy:

6.1.  Zgodnie z Ustawą z 30 maja 2014 roku o prawach konsumenta klient ma prawo do odstąpienia od umowy zakupu. 

6.2. Warunki przeprowadzenia zwrotu:

6.2.1. Zakupione produkty można zwrócić bez podania przyczyny w terminie 14 dni od momentu kiedy Kupujący wszedł w posiadanie rzeczy,

6.2.2. Kupujący może skorzystać z formularza zwrotu dołączonego do przesyłki, lecz nie jest to konieczne.

6.2.3. Przesyłkę zapakowaną w sposób gwarantujący bezpieczne dostarczenie nieuszkodzonych produktów prosimy odesłać lub dostarczyć na adres firmy GRUPA 18 Filip Bartkowiak, ul. Ratajczaka 18, 61-815 Poznań

6.2.4. Kupujący jest zobowiązany do pokrycia bezpośrednich kosztów związanych ze zwrotem rzeczy.

6.2.5. W przypadku odstąpienia od umowy zwracamy Państwu wszystkie otrzymane od Państwa płatności, w tym koszty dostarczenia rzeczy (z wyjątkiem dodatkowych kosztów wynikających z wybranego przez Państwa sposobu dostarczenia innego niż najtańszy zwykły sposób dostarczenia oferowany przez nas).
6.2.6. Zwrot płatności dokonywany jest dokonywany Kupującem w sposób jaki dokonał płatności, chyba że Kupujący ustali ze Sprzedającym inny sposób.   

6.3. Zwrot dotyczy sprzedaży konsumenckiej, a więc dotyczy towarów sprzedanych osobie fizycznej, która dokonuje zakupu w celu niezwiązanym z prowadzeniem działalności gospodarczej.

6.4. Sprzedający nie będzie przyjmował przesyłek wysyłanych do niego za pobraniem. Zwrot jest możliwy tylko na konto bankowe po sprawdzeniu zawartości przesyłki.


 
7.     Postępowanie reklamacyjne:

7.1. Jeżeli po otrzymaniu towaru znajdziesz w nim wady techniczne lub uszkodzenia powstałe podczas transportu, to zgłoś je niezwłocznie Sprzedającemu (GRUPA 18 Filip Bartkowiak, ul. Ratajczaka 18, 61-815 Poznań, tel. 618551086, mail: info@globeo.pl) 
Skontaktujemy się z Tobą w celu przekazania dalszych wytycznych.

8.     Ochrona danych osobowych:

8.1. Wszelkie dane osobowe uzyskiwane prze firmę GRUPA 18 Filip Bartkowiak w trakcie składania zamówień w sklepie internetowym globeo.pl są poufne. W żadnym wypadku i w żadnej formie nie będą ujawnione innym osobom lub podmiotom, zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku "O ochronie danych osobowych".


9. Zbieranie ankiet
9.1. Po dokonaniu wysyłki zakupionego towaru, Sklep w ramach realizacji umowy z Kupującym jest zobowiązany przesłać Kupującemu na adres poczty elektronicznej zaproszenie do wypełnienia ankiety w celu zbadania jego opini o przeprowadzonej transakcji. Kupujący jest uprawniony, jednak nie zobowiązany do jej wypełnienia.


Sporządzono: 24 grudnia 2014 r. z późniejszymi zmianami (31 maja 2016)

 

Polityka prywatności:

Polityka prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie

Dane osobowe przekazywane przez użytkowników za pomocą formularzy elektronicznych są przez GRUPA 18 Filip Bartkowiak, ul. Ratajczaka 18, 61-815 Poznań przechowywane na zasadach określonych w prawie polskim, w szczególności w ustawie z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926).

Aby ułatwić korzystanie z serwisu, mechanizm nim zarządzający wykorzystuje technologię znaną jako cookies – informacje zapisywane przez serwer serwisu na komputerze użytkownika. Nie jest ona wykorzystywana do pozyskiwania jakichkolwiek danych o osobach odwiedzających serwis. Użytkownik może w każdej chwili wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania cookies. Może to spowodować jednak pewne utrudnienia w korzystaniu z serwisu.

Serwis globeo.pl wykorzystuje pliki cookies:
- PHPSESSID - sesyjny plik cookie, który tworzony jest i istnieje tylko w czasie trwania sesji przeglądarki. Jest on niezbędny dla prawidłowego działania serwisu.
- cookieAgree - plik cookie, który zapisuje ustawienia dotyczące wyświetlania komunikatu informującego o tym, że serwis wykorzystuje pliki typu cookies.
- _utma - plik cookie zapisywany na dysku komputera podczas pierwszych odwiedzin danej witryny. Plik ten zawiera unikalny numer identyfikacyjny, za pomocą którego narzędzie analityczne potrafi określić unikalnego użytkownika i nowego użytkownika.
- _utmb – plik cookie _utmb jest odpowiedzialny za przechowywanie informacji na temat danej odwiedziny,
- _utmc – plik cookie współpracujący z _utmb, którego zadaniem jest ustalenie, czy należy rozpocząć śledzenie nowych odwiedzin, czy też zbierane dane powinny zostać zaliczone do istniejącychj odwiedzin,
- _utmz – plik cookie zawierający informację na temat źródeł odwiedzin. Dzięki niemu możliwe jest policzenie m.in. odwiedzin z wyszukiwarek. Plik jest uaktualniany po obejrzeniu każdej strony i jego żywotność wynosi 6 miesięcy.

Zmiana warunków przechowywania lub otrzymywania plików cookies jest możliwa poprzez konfigurację ustawień w przeglądarkach internetowych.

Zebrane logi serwera (adres IP, domena) przechowywane są przez czas nieokreślony i wykorzystywane do generowania statystyk pomocnych w administrowaniu serwisem. Podsumowania te mają charakter zbiorczy i nie zawierają cech identyfikujących osoby odwiedzające stronę globeo.pl. Logi nie są ujawniane osobom niezwiązanym z zarządzaniem serwisem.

GRUPA 18 Filip Bartkowiak nie odpowiada za politykę prywatności stron internetowych, do których odnośniki umieszczone są na stronach serwisu